Κέβιν Σπέισι: Ξεκίνησε η απολογία του για τις σεξουαλικές επιθέσεις - «Μου αρέσει πολύ να φλερτάρω»

Ο Κέβιν Σπέισι ξεκίνησε την Πέμπτη, την απολογία του για φερόμενα σεξουαλικά αδικήματα. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες κατηγοριών για τη συμπεριφορά του από διάφορους άνδρες, ήρθε η σειρά του ηθοποιού να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπροστά στους ενόρκους.

 

Στο Southwark Crown Court, ξεκίνησε ορκίζοντας με καθαρή και δυνατή φωνή να πει «όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια». Ο Σπέισι ξεκίνησε μιλώντας για το πώς ασχολήθηκε με το θέατρο, αστειευόμενος ότι η μητέρα του θα έλεγε ότι άρχισε να παίζει θέατρο τη στιγμή που βγήκε από τη μήτρα. Η κατάθεση παρείχε κάποια ιστορική αναδρομή στη ζωή του, πριν εμβαθύνει στο σοβαρό θέμα για το οποίο βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου.

Το BBC ανέφερε ότι ο Σπέισι περιέγραψε αργότερα τη σχέση του με έναν από τους καταγγέλλοντες ως «αστεία και γοητευτική με φλερτ». Ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Έγινε κάπως σεξουαλική, αλλά ποτέ δεν κάναμε σεξ μαζί, επειδή ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να προχωρήσουμε παραπέρα. Ερωτηθείς αν ήταν φλερτ, ο Σπέισι απάντησε: «Ναι, μου αρέσει πολύ να φλερτάρω».

 

Οι εισαγγελείς αναπαρήγαγαν την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του Σπέισι σε δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη, αφού τέσσερις άνδρες κατέθεσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιούς, τους επιτέθηκε σεξουαλικά. Οι εισαγγελείς διάβασαν στους ενόρκους τις καταθέσεις που έδωσε ο Σπέισι στους ανακριτές αρνούμενος ότι άρπαξε επιθετικά τρεις άνδρες από τον καβάλο και προέβη σε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση σε έναν τέταρτο.

Το διακύβευμα είναι υψηλό, με τον Σπέισι να αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης εάν καταδικαστεί.

Ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός έχει δηλώσει αθώος σε 12 κατηγορίες που περιλαμβάνουν κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση.

Οι κατηγορίες χρονολογούνται από το 2001 έως το 2013, όταν ο Σπέισι εργαζόταν στο θέατρο Old Vic.

«Ο Κέβιν Σπέισι μοιάζει με τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στο Se7en» λέει άντρας που κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση
Κατά τη διάρκεια της δίκης του Κέβιν Σπέισι στο Southwark Crown Court του Λονδίνου που αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικών υποθέσεων, ένα άτομο, η ταυτότητα του οποίου προστατεύεται από τη βρετανική νομοθεσία, συνέκρινε τον ηθοποιό με τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στην ταινία «Se7en» του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ο άντρας αφηγήθηκε τα περιστατικά που αφορούσαν τον Σπέισι κατά τη διάρκεια μιας προηχογραφημένης αστυνομικής συνέντευξης που παίχτηκε για τους ενόρκους στις αρχές Ιουλίου.

SPL8698113_009Ντυμένος με σκούρο μπλε κοστούμι, γαλάζιο πουκάμισο και μαύρα γυαλιά, ο Σπέισι απαθανατίστηκε να χαμογελάει κατά την είσοδό του στο δικαστήριο του Λονδίνου