Διαδήλωση για τον λιθοβολισμό της Φαρκχούντα

Εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες βγήκαν διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους της Καμπούλ για τον άδικο θάνατο της 27χρονης Φαρκχούντα, που ήταν τελειόφοιτος θεολογίας και επρόκειτο σύντομα να αναλάβει καθήκοντα δασκάλας σε σχολείο.

Η 27χρονη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από όχλο ανδρών που την κατηγόρησαν ότι έκαψε ένα αντίγραφο από το Κοράνι. Μετά τον θάνατό της, ο όχλος πήρε το άψυχο σώμα της γυναίκας, το πέταξε από τη στέγη κτηρίου, στη συνέχεια πέρασε ένα αυτοκίνητο από πάνω του και τέλος, αφού το πυρπόλησε, το πέταξε σε ποτάμι δίπλα σε γνωστό τζαμί της περιοχής.

Αιτία για το λιντσάρισμα και τον βάρβαρο θάνατο της νεαρής γυναίκας στάθηκε η διαμάχη της με μια ομάδα μικροπωλητών, που πουλούσαν φυλαχτά στο ιερό Shah-Do Shamshera, σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης δασκάλας.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, Μοχάμεντ Ναδίρ, για να εκδικηθούν την κόρη του, κάποιοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι η νεαρή κοπέλα είχε κάψει το Κοράνι και την κατηγόρησαν ότι δεν ήταν μουσουλμάνα.

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Άσραφ Γκάνι, από την Ουάσιγκτον που βρίσκεται πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, καταδίκασε την δολοφονία της Φαρκχούντα, ως «ειδεχθή επίθεση» και διέταξε να πραγματοποιηθεί σε βάθος έρευνα.