Απομακρύνθηκαν 19 επιβάτες από πτήση της EasyJet επειδή το αεροσκάφος ήταν πολύ βαρύ (video)

Εκτός αεροπλάνου τέθηκαν 19 επιβάτες που επέστρεφαν στο Λίβερπουλ από το Λανθαρότε το βράδυ της Τετάρτης με πτήση της EasyJet, λόγω του μεγάλου βάρους του αεροσκάφους και των κακών καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες κάποια στιγμή ενημερώθηκαν ότι το αεροπλάνο ήταν «πολύ βαρύ για να απογειωθεί». Η ώρα απογείωσης από το αεροδρόμιο Αρεθίφε του Λανθαρότε, του τέταρτου μεγαλύτερου νησιού των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό είχε οριστεί για τις 21:45. Ωστόσο, παρέμεινε στο έδαφος μέχρι σχεδόν τις 23:30. Στο αεροδρόμιο Τζον Λένον του Λίβερπουλ προσγειώθηκε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα.

Ένας επιβάτης τράβηξε βίντεο, στο οποίο ο πιλότος ακούγεται να λέει: «Σας ευχαριστώ όλους όσοι ήρθατε εδώ σήμερα. Επειδή είτε τόσοι πολλοί, το αεροσκάφος είναι αρκετά βαρύ. Σε συνδυασμό με έναν αρκετά μικρό διάδρομο προσγείωσης και τις τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες εδώ στο Λανθαρότε, αυτό σημαίνει ότι το αεροσκάφος είναι πολύ βαρύ για να απογειωθεί».

Ο πιλότος εξήγησε στους επιβάτες ότι «με την ασφάλεια ως πρώτη προτεραιότητα, δεν υπάρχει περίπτωση, υπό τις τρέχουσες συνθήκες ανέμου, να μπορέσουμε να απογειώσουμε το αεροσκάφος», επικαλούμενος τη ζέστη και την κακή φορά του ανέμου.

@razza699 This is madness 🙈🙈😱#fyp #easyjet #lanzarote #Liverpool #johnlennon #Airport #holiday #flying ♬ original sound – Ryan Williams

Ζήτησε 20 εθελοντές με κίνητρο έως και 500 ευρώ

Στη συνέχεια, ο πιλότος επισήμανε ότι μίλησε με την επιχειρησιακή ομάδα και «ο μόνος τρόπος για να λυθεί ένα πρόβλημα με ένα βαρύ αεροσκάφος είναι να το κάνεις ελαφρώς πιο ελαφρύ».

Γι’ αυτό ζήτησε από 20 εθελοντές να μην πάρουν την πτήση για το Λίβερπουλ, δίνοντας κίνητρο για να το πράξουν, δηλαδή έως και 500 ευρώ για κάθε επιβάτη. Οι επιβάτες πάντως ακούγονται να λένε ότι θέλουν να πάνε σπίτι τους.

Σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης πτήσεων της EasyJet, η καθυστέρηση οφειλόταν σε κακές καιρικές συνθήκες στο Λανθαρότε.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Liverpool Echo ότι 19 επιβάτες προσφέρθηκαν εθελοντικά να κατέβουν από το αεροπλάνο. Η εταιρεία μιλά για επιχειρησιακή απόφαση ρουτίνας σε αυτές τις συνθήκες, διευκρινίζοντας ότι οι περιορισμοί βάρους ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρείες για λόγους ασφαλείας.