Τα παλιά τηλέφωνα δεν ανακυκλώνονται επαρκώς σύμφωνα με μελέτη

Το 43% όλων των πεταμένων smartphone δεν ανακυκλώνονται. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από τον βιομηχανικό οργανισμό gfu Consumer & Home Electronics και την εταιρεία συμβούλων Oliver Wyman τον Μάιο του 2023.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν τεράστια κενά στη γνώση σχετικά με την ηλεκτρονική ανακύκλωση, των συσκευών κουζίνας, των πλυντηρίων ρούχων και των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης ειδικά μεταξύ των νέων. Μόνο ένας στους δύο ενήλικες κάτω των 35 ετών ξέρει πώς να ανακυκλώνει μια μεγάλη συσκευή κουζίνας, ενώ 81% μεταξύ των ατόμων άνω των 55 ετών δεν γνωρίζουν, καθώς ερωτήθηκαν πάνω από 1.000 καταναλωτές στη Γερμανία και 400 στη Γαλλία και τη Βρετανία.

Το 40% των Γερμανών είπε ότι «δεν ήξεραν ότι μπορούσαν να επιστρέψουν τις παλιές τους συσκευές στους αντιπροσώπους για εξειδικευμένες αγορές», ενώ το 70% «δεν γνώριζαν ότι αυτό το δικαίωμα επιστροφής ισχύει για πολλά σούπερ-μάρκετ και κατασκευαστές». Μόνο ένας στους τέσσερις γνώριζε το δικαίωμα επιστροφής των απορριφθέντων συσκευών στους διαδικτυακούς πωλητές.

«Υπάρχει σαφής έλλειψη πρακτικών γνώσεων όσον αφορά τα τεχνικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται», δήλωσε η Sara Warneke, διευθύνουσα σύμβουλος της gfu.

Πηγή: ATSH-DPA