Νέα εκδοχή για την τραγωδία στη Βαλτική - «Η μητέρα σκότωσε το παιδί της και αυτοκτόνησε»

Σε θρίλερ μετατρέπεται η μοιραία πτώση ενός 7χρονου και της μητέρας του από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στα νερά της Βαλτικής, καθώς όλα συγκλίνουν στο ότι δεν ήταν ατύχημα.

Το τραγικό περιστατικό έγινε την Πέμπτη 29 Ιουνίου, όταν στη θάλασσα της Βαλτικής έπεσε πρώτα το 7χρονο παιδί και στη συνέχεια η μητέρα του. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι ήταν ατύχημα, αλλά οι έρευνες από τις σουηδικές Αρχές φέρνουν ανατροπή στο σενάριο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί και η μητέρα βρίσκονταν στο οχηματαγωγό «Stena Spirit», που ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα, με λίγο περισσότερους από 300 επιβαίνοντες. Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου σημειώθηκε η πτώση στη θάλασσα.

Βαλτική: Η μεγάλη κινητοποίηση για να σωθούν γιος και μητέρα δεν έφερε αποτέλεσμα

Το ΝΑΤΟ έστειλε πλοία και ελικόπτερα σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της μητέρας και του γιου της, όπως και οι Σουηδοί. Η 36χρονη και ο 7χρονος μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα, πριν διαπιστωθεί ο θάνατός τους λίγη ώρα αργότερα.

Και οι δύο ήταν Πολωνοί πολίτες. Το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων από το πλοίο, όπως αναφέρθηκε, ενώ ακολούθησε και η μητέρα του.

Η εκπρόσωπος της Stena Line, Αγκνιέζκα Ζεμπρίτσκα, δήλωσε στο TVN 24: «Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την Aστυνομία και άλλες Aρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος».

Βαλτική: Το σοκαριστικό περιστατικό φαίνεται ότι είχε ακόμη πιο τραγική διάσταση

Με τη σειρά της, η εισαγγελική αρχή της Σουηδίας ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την πτώσηα, αν και «δεν υπάρχει ύποπτος για την υπόθεση». Όπως είπε η δημόσια εισαγγελέας, Στίνα Μπρίντμαρκ, σκοπός είναι «να προσπαθήσει να διευκρινίσει τι συνέβη».

Παράλληλα, η Σουηδική Αστυνομία ζήτησε να προσέλθουν πιθανοί μάρτυρες και να καταθέσουν για όσα είδαν.

Εκτός από τη Σουηδία και την Πολωνία, στην υπόθεση ενεπλάκη και η Δανία, καθώς το πλοίο «Stena Spirit» έπλεε υπό δανική σημαία. Και οι Αρχές της συγκεκριμένης χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας -όχι όμως και για τους δύο.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των πολωνικών Αρχών, η τραγωδία ήταν αποτέλεσμα «δολοφονίας παιδιού και αυτοκτονίας της μητέρας», καθώς ο μικρός ήταν καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα. Όπως αναφέρεται, τα κάγκελα του πλοίου ήταν πολύ ψηλά για να επιτρέψουν μια τυχαία πτώση.

Η μητέρα, η οποία λεγόταν Παουλίνα, καταγόταν από μια πόλη νότια του Γκντανσκ, και ήταν μονογονέας του γιου της Λεχ, σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα «Fakt».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θεωρείται πιθανό η 36χρονη να έριξε στη θάλασσα τον 7χρονο, ενώ στη συνέχεια έπεσε και εκείνη στο νερό για να βάλει τέλος και στη δική της ζωή.