Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής στη Γαλλία λόγω των ταραχών - Έπεσε από ταράτσα προσπαθώντας να ξεφύγει

Την ώρα που μαίνονται οι ταραχές στη Γαλλία, η χώρα θρηνεί και δεύτερο νεκρό, μετά τον 17χρονο Ναέλ, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Όπως μεταδίδει το RTL, ένας 19χρονος νεαρός που βρισκόταν στην οροφή ενός Lidl στο Petit-Quevilly (Seine-Maritime) τη νύχτα της Πέμπτης 29 Ιουνίου προς Παρασκευή 30 Ιουνίου έπεσε από ύψος 5 μέτρων , ενώ το κατάστημα έγινε στόχος ταραχοποιών. Τον περιέθαλψαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τον μετέφεραν σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ρουέν.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η κατάσταση της υγείας του νεαρού δεν άφηνε καμία ελπίδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον εισαγγελέα της Ρουέν:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα είκοσι πέθανε σήμερα το απόγευμα μετά από πτώση από μια οροφή στην οποία είχε ανέβει με έναν άλλο νεαρό», δήλωσε στο RTL. «Πρόκειται για οροφή εμπορικού καταστήματος, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ένα πρώην κατάστημα Lidl».

Και εκτός ηπειρωτικής Γαλλίας η ένταση – Νεκρός και στη Γαλλική Γουιάνα από «αδέσποτη σφαίρα» αστυνομικού
Ένας άνδρας σκοτώθηκε στην Καγιέν από “αδέσποτη σφαίρα” που προοριζόταν για την αστυνομία που αναπτύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης για να θέσει τέρμα στις ταραχές μετά τον θάνατο του νεαρού Ναχέλ, δήλωσε ο νομάρχης της Γαλλικής Γουιάνας, Τιερί Κουεφελέκ.

Το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Mont-Lucas της Cayenne, μια από τις πόλεις της Γαλλικής Γουιάνας που πλήττονται από την αστική βία, μαζί με τις Kourou, Macouria, Matoury και Remire-Montjoly.

“Ενώ η κατάσταση είχε σταματήσει και η αστυνομία αποχωρούσε, μια αληθινή σφαίρα που προοριζόταν για την αστυνομία χτύπησε στο στήθος έναν κάτοικο της περιοχής (…) ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του”, δήλωσε ο νομάρχης σε συνέντευξη Τύπου.
“Αυτή η αδέσποτη σφαίρα τον σκότωσε”, πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι το θύμα ήταν “γεννημένο το 1968”. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα.