H Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια

Η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της ενισχύθηκαν και ξεπέρασαν την τιμή των 190,73 δολαρίων, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στην προσυνεδρίαση της Παρασκευής.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της ενδοσυνεδριακής διαπραγμάτευσης τον Ιανουάριο του 2022, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει σε αυτό το επίπεδο. Από τις αρχές του έτους ο τίτλος σημειώνει κέρδη 46%.

«Ο λόγος που η Apple εμφανίζει επιδόσεις καλύτερες της αγοράς για περισσότερο από μία δεκαετία δεν είναι επειδή οι επενδυτές είναι ανόητοι, αλλά επειδή εκτελεί μια επιχειρηματική στρατηγική που λειτουργεί, το σχέδιο για τα αποτελέσματά της λειτουργεί και η προτίμηση που της δείχνουν οι καταναλωτές γίνεται όλο και πιο ισχυρή», δήλωσε ο Jonathan Curtis, διευθυντής διαχείρισης χαρτοφυλακίου για τον Ομιλο Franklin Equity.

«Ο ισολογισμός της είναι εκπληκτικός, δίνει ένα μέρισμα που μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, έχει ένα ενεργό πρόγραμμα επαναγορών μετοχών και μια επιχείρηση που βασίζεται στους καταναλωτές, όλα τροφοδοτημένα από μια συσκευή που οι άνθρωποι κοιτάζουν τέσσερις ώρες την ημέρα», πρόσθεσε ο Curtis.

Η Big Tech έχει σημειώσει άνοδο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, με τον δείκτη Nasdaq 100 να αυξάνεται κατά 37%. Ο ενθουσιασμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη τροφοδότησε μεγάλο μέρος των κερδών της Big Tech φέτος, ενώ η Apple θεωρείται επίσης ως ένα ασφαλές καταφύγιο λόγω των ανθεκτικών ροών εσόδων και της τεράστιας βάσης χρηστών της.

Τα πρόσφατα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας έδειξαν ανάκαμψη στις δραστηριότητές της σχετικά με το iPhone και αμβλύνουν τις ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξής της.