«Έλιωσε» η Μελόνι με τον Έλον Μασκ: Συνάντηση στη Ρώμη με χαμόγελα, αγκαλιές και αστεία [βίντεο]

Μια στάση στη Ρώμη έκανε ο Έλον Μασκ κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας του και συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με αξιωματούχο εκείνη και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla μίλησαν για μια σειρά θεμάτων, από τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης μέχρι τα ποσοστά χαμηλά γεννήσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, στο Palazzo Chigi, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με την ανάρτηση της Μελόνι στο Twitter, είχαν μια συζήτηση για ορισμένα κρίσιμα θέματα, όπως η καινοτομία, η τεχνητή νοημοσύνη και η ευρωπαϊκη αγορά. Είναι επίσης ενδιαφέρον, το γεγονός πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός σημείωσε πως ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν για τα ποσοστά γεννήσεων, ένα θέμα για το οποίο ο Έλον Μασκ έχει παθιαστεί στο διαδίκτυο.

«Υποδέχτηκα σήμερα στο Palazzo Chigi τον Έλον Μασκ με μεγάλη χαρά. Μια πολύ γόνιμη συνάντηση και μια στιγμή μεγάλης εγκαριδότητας, όπου συζητήσαμε ορισμένα κρίσιμα θέματα: την καινοτομία, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, τους κανόνες της ευρωπαϊκής αγοράς και τα ποσοστά γεννήσεων. Μπροστά στις μελλοντικές προκλήσεις που μας ενώνουν» έγραψε η Μελόνι στην ανάρτησή της στο Twitter.

«Έλιωσε» η Μελόνι με τον Μασκ

Ένα βίντεο από την συνάντηση μεταξύ του CEO της Tesla και της Ιταλίδας πρωθυπουργού, δείχνει την εγκάρδια σχέση τους. Τόσο εγκάρδια μάλιστα, που η Τζόρτζια Μελόνι έδειχνε συνεπαρμένη από τον Έλον Μασκ και δεν έπαιρνε το βλέμμα της από πάνω του.

 

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, φορώντας ένα χρυσό πλεκτό σύνολο με μακριά ζακέτα, έδειχνε να απολαμβάνει την παρέα του ιδρυτή της Tesla, χαμογελώντας διαρκώς. Οι δυο τους μάλιστα, αντάλλαξαν και κάποια αστεία, ενώ κατά την τυπική οικογενειακή φωτογραφία, η Τζόρτζια Μελόνι, έσπευσε να τον αγκαλιάσει.

Στο Παρίσι για συνάντηση με τον Μακρόν ο Έλον Μασκ

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, η συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι ήταν μέρος μιας «ευρωπαϊκής περιοδείας» του επικεφαλής της Tesla, ο οποίος θα συναντηθεί επίσης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σήμερα Παρασκευή.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα προωθήσει τη Γαλλία στον Μασκ ως πιθανή τοποθεσία για ένα από τα εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ στη συνέχεια, ο ιδρυτής της Τesla θα μιλήσει στη σύνοδο Viva Tech.