Συνάντηση Μακρόν-Μασκ την Παρασκευή - Πρόκειται για την τρίτη τους τελευταίους μήνες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο του Twitter και της Tesla, Έλον Μασκ, την Παρασκευή «για να του μιλήσει για αυτοκίνητα» καθώς η γαλλική κυβέρνηση θέλει να πείσει τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να εγκαταστήσει ένα εργοστάσιο στη Γαλλία.

«Θα μιλήσουμε για τεχνητή νοημοσύνη, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρυθμιστικά πλαίσια», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από την έκθεση VivaTech, μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές συναντήσεις, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Παρίσι.

«Θα του μιλήσω επίσης για αυτοκίνητα, μπαταρίες, για τον τομέα αυτό, για να ενθαρρύνω τη γαλλική και την ευρωπαϊκή ελκυστικότητα», πρόσθεσε.

Ο Μασκ θέλει να εγκαταστήσει ένα mega-εργοστάσιο επιπλέον αυτών που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα. Αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή στην 7η διοργάνωση της έκθεσης VivaTech

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να πείσει τον Μασκ ότι «η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατόν μέρος στην Ευρώπη για να εγκαταστήσει το επόμενο εργοστάσιο Tesla», δήλωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Ζαν-Νοέλ Μπαρό στο δίκτυο CNBC.

Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός, που φέρνει ένα νομοσχέδιο ρύθμισης του ψηφιακού χώρου, είχε προειδοποιήσει το Twitter ότι «θα απαγορευτεί σε περίπτωση υποτροπής στην ΕΕ» αν δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, συγκεκριμένα σε σχέση με τον έλεγχο του περιεχομένου.

Ο Μακρόν, ο οποίος έχει συναντήσει δύο φορές τους τελευταίους μήνες τον Έλον Μασκ, υποστήριξε σήμερα από τους διαδρόμους της έκθεσης VivaTech «μια συνεργατική προσέγγιση στον τομέα αυτό» και «μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σέβονται περισσότερο τη δημοκρατική μας ζωή, που αφαιρούν τη βία, προστατεύουν καλύτερα τα παιδιά μας».