Πέντε ιστορίες για το ποιος πραγματικά ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Θα μπορούσαν να γραφτούν βιβλία με τις ιστορίες που αφήνει πίσω του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έφυγε μετά από μια το λιγότερο συναρπαστική ζωή, που τα είχε όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Λεφτά, εξουσία, πάθη, πάρτι και επεισόδια που ίσως κανένας άλλος δεν θα τολμούσε να πρωταγωνιστήσει εκτός από τον Καβαλιέρε που ενίοτε ξεπέρναγε τα όρια, χωρίς όμως να δίνει δεκάρα γι’ αυτό.

Ο Ζλάταν και το σημαντικό πρόσωπο

Είναι ένα ζεστό βράδυ του 2010 και η Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποδέχεται τη Λέτσε, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία για τους οπαδούς. Η επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στην ομάδα, προκαλεί τρελό πανζουρλισμό και ο Σουηδός σταρ αποθεώνεται κατά την παρουσίαση του όταν κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο να χαιρετήσει τον κόσμο, φορώντας τη φανέλα της ομάδας.

«Μετά ο Μπερλουσκόνι με κάλεσε να δω τον αγώνα μαζί του και με τον Αντριάνο Γκαλιάνι» θα θυμηθεί ο Ίμπρα, χρόνια μετά το σκηνικό που έζησε. «Βλέπουμε το πρώτο ημίχρονο και λίγο πριν αρχίσει το δεύτερο μου λέει: “Ίμπρα σε πειράζει να πας μια θέση πιο δίπλα γιατί έρχεται ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο;”». Ο σταρ συμφωνεί αμέσως και μαζί με τον Γκαλιάνι μετακινούνται μια θέση πιο δίπλα περιμένοντας να δουν μια μεγάλη προσωπικότητα ή κάποιον διάσημο να καταφτάνει.

Μετά από δεκαπέντε λεπτά αναμονής, όλοι σηκώνονται και κάνουν χώρο για να περάσει μια πανέμορφη και πολύ εντυπωσιακή γυναίκα με ψηλοτάκουνες γόβες, η οποία κάθεται δίπλα στον Cavaliere. «Αμέσως μετά, ο Μπερλουσκόνι γυρίζει προς το μέρος μου, κλείνει το μάτι και μου λέει: “Πολύ σημαντικό πρόσωπο”» θυμάται ο Ζλάταν, που έμεινε… άναυδος.

Η καυτή «εντεκάδα»

Ενεούς άφησε και τους συνομιλητές του σε μια συζήτηση που καταγράφηκε για μία μόνο από τις ηδονικές νύχτες που έζησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα περίφημα «Μπούνγκα-Μπούνγκα» πάρτι του, στη βίλα της Σαρδηνίας. Η σκηνή εκτυλίχθηκε έξω από την κρεβατοκάμαρα του Μπερλουσκόνι, όπου έντεκα κορίτσια φορώντας τα απολύτως απαραίτητα, περίμεναν υπομονετικά να τις φωνάξει.

Η συνέχεια της ιστορίας με δικά του λόγια: «Χθες το απόγευμα» ακούγεται να λέει η φωνή του στη συνομιλία «υπήρχε μια ουρά έξω από το δωμάτιο μου. Ήταν έντεκα κορίτσια που περίμεναν, αλλά τελικά κατάφερα μόνο τις οχτώ αφού δεν άντεχα να συνεχίσω περισσότερο. Στην τελική δεν μπορείς να τα κάνεις όλα».

Κάγκελο η καγκελάριος!

Στην σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2009 στο Κελ πρωταγωνιστεί σε άλλη μια απίθανη ιστορία, όταν φτάνει και η τότε καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τον περιμένει όρθια για να τον υποδεχτεί. Ο Μπερλουσκόνι φτάνει και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά δεν το κλείνει όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος.

Αντίθετα, χαμογελάει στην Γερμανίδα καγκελάριο η οποία τον περιμένει στωικά στο κόκκινο χαλί κάνοντας της νόημα ότι μιλάει και για τα επόμενα λεπτά, βολτάρει και συνομιλεί αφήνοντας την κάγκελο! Κι αν στην αρχή χαμογελάει και αυτή, πολύ γρήγορα η στάση της αλλάζει αφού ο Σίλβιο της γυρίζει την πλάτη και σαν να μην τρέχει τίποτε, εξακολουθεί να μιλάει στο κινητό του ενώ ηγέτες πάνε κι έρχονται.

Η Μέρκελ τον περίμενε πέντε ολόκληρα λεπτά και αργότερα ο Μπερλουσκόνι είπε ότι συνομιλούσε με τον Ερντογάν για να αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις, σχεδόν όλοι όμως πίστευαν ότι μιλούσε με γυναίκα και όχι με τον Τούρκο πρόεδρο.

Το προσούτο, οι Φινλανδοί και η ανάκληση

Το 2001 η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αποφασίσει αν θα εγκαταστήσει το νέο της πρακτορείο τροφίμων στο Ελσίνκι της Φινλανδίας ή στην ιταλική πόλη Πάρμα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει καμία αμφιβολία για το ποια πόλη πρέπει να επικρατήσει: «Η Πάρμα είναι συνώνυμη με την καλή κουζίνα. Οι Φινλανδοί δεν ξέρουν καν τι είναι το προσούτο».

Η ατάκα του ανάβει φωτιές και η απάντηση των Φινλανδών δεν αργεί να έρθει μέσω της εφημερίδας «Helsingin Sanomat», η οποία κυκλοφόρησε με μια ολοσέλιδη καταχώρηση που έγραφε: «Το προσούτο είναι ζαμπόν. Τώρα πάνω από 1.200.000 Φινλανδοί το γνωρίζουν. Ικανοποιημένος, κύριε Μπερλουσκόνι;».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέθεσε τελικά τη συγκεκριμένη υπηρεσία και το πρακτορείο τροφίμων στην Πάρμα της Ιταλίας, αλλά ο Μπερλουσκόνι κατάφερε να εξοργίσει περισσότερο τους Φινλανδούς, λέγοντας ότι για να πείσει τη Φινλανδή πρωθυπουργό Tarja Halonen να εγκαταλείψει τη μάχη. «χρησιμοποίησε όλες τις τακτικές ενός playboy». Μετά από αυτή την δήλωση δεν ήταν καθόλου περίεργο το ότι δημιουργήθηκε διπλωματικό επεισόδιο, αφού η Φινλανδία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ιταλία.

Η τροχονόμος

Ίσως η καλύτερη ιστορία που δείχνει πόσο αεράτος και χαλαρός υπήρξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι αυτή που εξέρχεται από μια συνάντηση και οδεύει προς το αυτοκίνητό του. Είναι τότε που εντοπίζει μια τροχονόμο να γράφει μια κλήση σε άλλο όχημα που ήταν πίσω από το δικό του, την οποία πλησιάζει χαμογελώντας, χωρίς αυτή να τον αντιληφθεί.

Τότε αρχίζει να λικνίζεται ερωτικά, κάνοντας ακόμη και τους σωματοφύλακες του να γελάσουν, πριν αγγίξει την τροχονόμο η οποία γυρίζει έκπληκτη και βλέπει τον Μπερλουσκόνι να της χαμογελάει. Μετά μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε ξέροντας ίσως ότι η κάμερα τον είχε αποθανατίσει σε αυτή την ανάρμοστη κίνηση, μόνο που δεν τον ένοιαζε καθόλου.