Βόρεια Κορέα: Εντολή Κιμ να σταματήσουν… οι αυτοκτονίες

Εντολή στις τοπικές αρχές ανά τη Βόρεια Κορέα για μία νέα απαγόρευση φέρεται να έδωσε ο δικτάτορας της χώρας, Κιμ Γιογνκ Ουν: Να απογορευτούν οι αυτοχειρίες, καθώς ο αριθμός τους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Την είδηση αποκάλυψαν Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι στο Radio Free Asia, όπως μεταδίδει το Business Insider.

Ο ακριβής αριθμός των αυτοκτονιών στη Βόρεια Κορέα είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας υπολόγιζαν ωστόσο τον Μάιο ότι οι αυτοκτονίες στη Βόρεια Κορέα έχουν αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του προηυγούμενο έτους.

Ο Κιμ στην εντολή που εξέδωσε φέρεται να χαρακτηρίζει την αυτοκτονία «πράξη προδοσίας κατά της πατρίδας». Και τούτο γιατί οι συμμετέχοντες σε σχετική συνάντηση αξιωματούχων στην Πιονγκγιανγκ ήταν «σοκαρισμένοι από τις επιστολές που άφηναν πίσω τους αυτόχειρες, στις οποίες επέκριναν τις ζοφερές συνθήκες διαβίωσης στη χώρα».

Ειδικοί εκτιμούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που οδηγούνται στη Βόρεια Κορέα σε αυτοκτονία ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και πείνας.

Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2019 ανέφεραν 8,2 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους στη Βόρεια – με τη χώρα να έχει την 45η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ωστόσο οι ελλείψεις τροφίμων έχουν επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.