Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι άρρωστος και πρέπει να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του

Ερωτήματα εγείρονται γύρω από την κατάσταση της υγείας του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν ήρθε καθόλου σε επαφή με πιστούς, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα τη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού.

Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση του 86χρονου.

Είναι άρρωστος, ανακοίνωσε ειδικότερα το Βατικανό, και γι’ αυτό «αναγκαστικά θα ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες».

«Λόγω πυρετού, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν συμμετείχε στη λειτουργία και δεν ήρθε σε επαφή με τους πιστούς» ανακοίνωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες λόγω βρογχίτιδας τον περασμένο Μάρτιο και ακολούθησε θεραπεία με αντιβιοτικά για να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να μπορέσει να συμμετάσχει στις λειτουργίες για το Πάσχα των Καθολικών.

Είχε σχολιαστεί, δε, η εμφάνιση του ποντίφικα την Πέμπτη. Εμφανίστηκε εξουθενωμένος σε συνάντηση με μαθητές κοντά στο Βατικανό.

Ο Φραγκίσκος, που έγινε Πάπας πριν από δέκα χρόνια, έχει χάσει μέρος του ενός πνεύμονά του. Αφαιρέθηκε το εν λόγω σημείο όταν ήταν ακόμη νέος και ζούσε στη γενέτειρά του την Αργεντινή.