Αγωνία για την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν - «Βρέθηκαν στοιχεία» στην τεχνητή λίμνη στην Πορτογαλία

Μήνες αγωνίας περιμένουν τους γονείς της Μαντλίν Μακάν, μετά την ολοκλήρωση των νέων ερευνών που διεξήχθησαν σε τεχνητή λίμνη στην Πορτογαλία σχετικά με την τύχη του παιδιού τους.

Και αυτό, γιατί υπάρχουν αναφορές στα βρετανικά μέσα πως έχει εντοπιστεί ένα «συναφές στοιχείο» σχετικά με την υπόθεση. Ο Guardian αναφέρει πως το υλικό που εντόπισαν οι πορτογαλικές αρχές θα σταλεί στη Γερμανία για ανάλυση, χωρίς όμως να γίνεται μνεία σχετικά με το τι είδους στοιχείο είναι αυτό.

Η Daily Mail αναφέρει πως οι αρχές έσκαψαν βαθιά στη δασώδη περιοχή στην επίμαχη περιοχή του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, με τα δείγματα που συνελέγησαν να αποστέλλονται στη Γερμανία για ιατροδικαστικό έλεγχο και έλεγχο DNA.

Μαντλίν Μακάν: Θα απαιτηθούν μήνες για να υπάρξει μια σαφής εικόνα για τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάποια αρχικά αποτελέσματα θα έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο για να υπάρξει μια πλήρης εικόνα θα απαιτηθούν μήνες, που σίγουρα θα είναι αγωνιώδεις για τους γονείς της Μαντλίν.

Έρευνες για την Μαντλίν Μακάν στην Πορτογαλία, στην τεχνητή λίμνη Barragem do Arade/ Φωτογραφία: AP Photos

Ο Γερμανός εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε στον Guardian: «Φυσικά και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα. Δεν το ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνά μας».

Οι αρχές αναζητούν την κάμερα του υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ

Στο επίκεντρο των αρχών, όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ της η Daily Mail, ήταν ένα όπλο και μια κάμερα που πιστεύεται ότι προέρχονταν από το σπίτι του υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν, του Γερμανού Κρίστιαν Μπρίκνερ. Πληροφορία που έφτασε στις αρχές και μεταδόθηκε από το βρετανικό μέσο ανέφερε πως τα εν λόγω αντικείμενα πετάχτηκαν σε μια δεξαμενή στο σημείο.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται να εντοπιστεί η κάμερα, καθώς εκτιμάται πως θα υπάρχουν πλάνα της Μαντλίν, αλλά και άλλων κακοποιήσεων στις οποίες είχε προβεί ο Μπρίκνερ. Υπενθυμίζεται πως ο Μπρίκνερ είναι ήδη στη φυλακή στην πατρίδα του, καθώς έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για μια άλλη υπόθεση, για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε, όπου εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα το 2007.

Οι νέες έρευνες στις οποίες μετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία ξεκίνησαν την Τετάρτη (23/5) και ολοκληρώθηκαν χθες (25/5). Η περιοχή την οποία «χτένισαν» οι αρχές ήταν η τεχνητή λίμνη του Barragem do Arade, κοντά στην πόλη Σίλβες, στον «μικρό παράδεισο» του Κρίστιαν Μπρίκνερ στην περιοχή του Αλγκάρβε, εκεί όπου εθεάθη για τελευταία φορά η Μαντλίν Μακάν το 2007.

Η περιοχή είχε ερευνηθεί και στο παρελθόν και συγκεκριμένα από δύτες το 2008.