«Πυρά» Καντέρ κατά Μασκ για τις τουρκικές εκλογές: «Διάλεξε τα χρήματα πάνω από τα ήθη και τις αρχές του»

«Δεν θέλω να ακούσω ξανά ότι ο Έλον Μασκ μιλάει για ελευθερία του λόγου. Υποκύπτει κυριολεκτικά σε μια δικτατορία». Σκληρή κριτική στον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter άσκησε ο πρώην παίκτης του NBA, Ενές Καντέρ Φριντόμ.

Τον κατηγόρησε ειδικότερα για περιορισμένη πρόσβαση όσον αφορά σε θέματα τουρκικών εκλογών.

Ο Καντέρ, αγωνίζεται εδώ και καιρό για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Έλον για να του πει ούτε λίγο, ούτε πολύ: “Αν δεν απαγορεύσεις δύο λογαριασμούς, τότε θα κλείσουμε ολόκληρη την εφαρμογή στην Τουρκία”. Και διάλεξε τις δουλειές και τα χρήματα από τα ήθη και τις αρχές του. Επομένως, δεν θέλω να ακούσω ποτέ ξανά να μιλάει για ελευθερία του λόγου», είπε. «Έκανε λάθος γι’ αυτό, σίγουρα» συμπλήρωσε ο πρώην παίκτης του NBA στην εκπομπή «CNN This Morning».

Το Twitter έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για θέματα αποκλεισμού περιεχομένου όσον αφορά στην Τουρκία.

Ο λογαριασμός Παγκόσμιων Κυβερνητικών Υποθέσεων (GGA) του Twitter ανήρτησε την Παρασκευή ότι «είχε λάβει μέτρα για να περιορίσει την πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο στην Τουρκία» ως απάντηση στη «νομική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Τουρκία εισήγαγε νόμο που απαιτεί από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν περιεχόμενο «παραπληροφόρησης» και να μοιράζονται δεδομένα χρηστών με τις αρχές εάν δημοσιεύουν περιεχόμενο που συνιστά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων παραπλανητικών πληροφοριών.