Ερντογάν κατά Μπάιντεν: «Ψηφίστε με να δώσουμε ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ»

Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ και του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων, την ώρα που η Τουρκία μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 14ης Μαϊου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζέφρι Φλέικ, να εισέλθει στην κατοικία του μετά τη συνάντηση του διπλωμάτη με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μια κίνηση που θεωρείται απαξίωση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν μακροχρόνιο σύμμαχο της Τουρκίας.

«Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί. Τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του; Συναντά τον Κεμάλ. Ντροπή σας, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Είσαι ένας πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σου εδώ είναι ο πρόεδρος. Πώς θα σηκωθείς μετά από αυτό και θα ζητήσεις ραντεβού με τον πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν μπορεί πλέον να μπει. Γιατί; Πρέπει να ξέρει τη θέση του», δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Turkish Star, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Sputnik.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει για να δώσουν ένα «ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και στον Μπάιντεν», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. «Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του εδώ πάει και επισκέπτεται τον Κεμάλ. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρει τα καθήκοντα του. Όσο δεν μαθαίνεις, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή την πύλη (της προεδρίας)!».