«Είμαι ακόμα ζωντανός»-Αστειεύτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος μόλις βγήκε από το νοσοκομείο

«Είμαι ακόμα ζωντανός» αστειεύτηκε στους δημοσιογράφους ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος σήμερα (01.04.2023), βγαίνοντας από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν εδώ και τρεις μέρες. Ο ποντίφικας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Τετάρτη εξαιτίας βρογχίτιδας και του χορηγήθηκε αντιβιοτική θεραπεία.

 

«Είμαι ακόμη ζωντανός, δεν φοβήθηκα. Εκτιμώ πάρα πολύ όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο. Χρειάζεται ηρωική διάθεση, όπως και τρυφερότητα με τους ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος, σχολιάζοντας την σύντομη παραμονή του στο νοσοκομείο.

Βγήκε από το όχημά του και δέχθηκε ευχές για περαστικά από όσους είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν, μια γυναίκα τον αγκάλιασε ξεσπώντας σε λυγμούς ενώ υπέγραψε στο γύψο ενός παιδιού με σπασμένο χέρι.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα το πρωί, Σάββατο 1 Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο A. Gemelli.

Πριν φύγει από το κτίριο, ο Πάπας χαιρέτησε τον Πρύτανη του Καθολικού Πανεπιστημίου, Franco Anelli, με τους στενότερους συνεργάτες του, τον Γενικό Διευθυντή της Πολυκλινικής, Μάρκο Ελεφάντι, τον Γενικό Εκκλησιαστικό Βοηθό του Καθολικού Πανεπιστημίου, Μονσινιόρ Κλαούντιο Τζουλιωδορίου και την ομάδα γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας που τον βοήθησαν αυτές τις μέρες».

«Είμαι ακόμα ζωντανός» – Αστειεύτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος μόλις βγήκε από το νοσοκομείο