«Ώρα της γης»: Η στιγμή που σβήνουν τα φώτα σε εμβληματικά μνημεία σε ολόκληρο τον πλανήτη (photos)

Χιλιάδες φορείς, επιχειρήσεις, αξιοθέατα και τοπόσημα απ’ όλο τον κόσμο έλαβαν ενεργά μέρος στη φετινή «Ώρα της Γης», σβήνοντας συμβολικά για μία ώρα τα φώτα, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ένωσαν το βράδυ του Σαββάτου τη φωνή τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη, αλλά και δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ώρα για τη Γη.

«Ωρα της Γης» σε Βραζιλία και Γερμανία

Εσβησαν τα φώτα στην Βραζιλία

Βραζιλία

Το Βερολίνο συμμετείχε στην Ωρα της Γης, «έσβησε» η Πύλη του Βρανδεμβούργου

Στο σκοτάδι η Γερμανία

Βερολίνο

Ώρα της γης σε Χιλή και Βολιβία

Σβηστά φώτα στη Χιλή

Βολιβία

Τα εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας στην Ώρα της γης

Θερμή ήταν για ακόμα μια χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης». Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Δείτε τις εικόνες από τη φετινή Ώρα της γης

«Εσβησε» η Ακρόπολη για την ώρα της γης

«Εσβησε» η Ακρόπολη για την ώρα της γης

Η Ωρα της γης στην Αθήνα