Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ανακοινώνει ο Μπάιντεν στη G7

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συνομιλήσει αύριο διαδικτυακά με τους ηγέτες των χωρών της G7 και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή, και θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις σε βάρος όσων στηρίζουν την πολεμική μηχανή της Μόσχας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η G7 είχε συνεδριάσει πέρσι, λίγες ώρες μετά την έναρξη της εισβολής που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και επέβαλε μια πρώτη δέσμη κυρώσεων στη Μόσχα.

«Η G7 έχει γίνει το στήριγμα της ισχυρής και ενιαίας απάντησής μας στη Ρωσία», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ. Οι ηγέτες θα συζητήσουν αύριο Παρασκευή «πώς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία» αλλά και τρόπους για να ενταθεί η πίεση στη Ρωσία, πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις θα αφορούν τις ρωσικές τράπεζες, τους τομείς της τεχνολογίας και της άμυνας, καθώς και πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται στον πόλεμο. Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν επίσης ένα νέο πακέτο στήριξης της Ουκρανίας που θα περιλαμβάνει βοήθεια στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και της ενέργειας, πρόσθεσε η Ζαν-Πιερ.