Λονδίνο: Μια τεράστια ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία

Ομάδα ακτιβιστών σχημάτισε μια τεράστια ουκρανική σημαία στον δρόμο έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, ρίχνοντας εκατοντάδες λίτρα κίτρινης και μπλε μπογιάς.

Η ομάδα «Led By Donkeys» διέκοψε την κυκλοφορία για να απλώσει περισσότερα από 300 λίτρα μπογιάς στον δρόμο. Χρησιμοποιώντας καροτσάκια και βούρτσες, έφτιαξε τη σημαία των 500 τετραγωνικών μέτρων ενόψει της επετείου ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και ένας λαός με κάθε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», ανέφερε η ομάδα και πρόσθεσε: «Η ύπαρξη μιας τεράστιας ουκρανικής σημαίας έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο θα χρησιμεύσει για να του το υπενθυμίσει».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για ζημιές και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Τα λάστιχα πολλών οχημάτων ήταν καλυμμένα με το κίτρινο και μπλε χρώμα, καθώς περνούσαν από πάνω του, αφήνοντας πολύχρωμα σημάδια κατά μήκος του δρόμου που συνορεύει με το Χάιντ Παρκ και τους Κήπους του Κέσινγκτον.

Λονδίνο: Μια τεράστια ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία-1

Λονδίνο: Μια τεράστια ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία-2

Λονδίνο: Μια τεράστια ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία-3

Λονδίνο: Μια τεράστια ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία-4

Λονδίνο: Μια τεράστια ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία-5