Πόρισμα φωτιά για πασίγνωστο παρουσιαστή από την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος -Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή, προχώρησε η ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πόρισμα των 75 σελίδων της Αρχής, αφορά στον επιχειρηματία και έξι ακόμα συνεργάτες του.

Ήδη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία τους (κινητή και ακίνητη περιουσία), ενώ το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη.

Σε αυτό περιγράφονται έκνομες ενέργειες που έχουν ζημιώσει και το Δημόσιο – μεταξύ άλλων φέρεται να εισέπραττε ΦΠΑ μέσω εταιρειών του και μετά δεν το υπέβαλε στο Δημόσιο.

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή, απάτες και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα, ύψους περίπου 22.000.000 ευρώ.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί έκδοση εικονικών τιμολογίων, ενώ υπάρχει και ζήτημα προέγκρισης με μία χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης με ποσό ύψους άνω των 9 εκατ. ευρώ προς εταιρεία παραγωγής του παρουσιαστή, η οποία είχε υποβάλλει πρόταση για παραγωγή θεάματος.

Αυτό το ποσό δεν εκταμιεύτηκε, καθώς προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης μέσω της οποίας είχε υποβληθεί το αίτημα ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο.

Επιπλέον, στο πόρισμα υπάρχει αναφορά για ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς ελληνικές τράπεζες, τα οποία κινητοποίησαν τις αρχές και προκύπτει ότι προέρχονται από το οργανωμένο έγκλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.