Ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε το χρονικό της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του Μπάιντεν στο Κίεβο

Το χρονικό της μυστικής επιχείρησης για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο παρουσίασε ο Λευκός Οίκος στο λογαριασμό του στο Twitter.

O Μπάιντεν πραγματοποίησε χθες Δευτέρα μια, υψηλού συμβολισμού, ξαφνική επίσκεψη στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αναζητά περισσότερα όπλα καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται για μια εαρινή επίθεση εναντίον των Ρώσων. Όσοι συνόδευαν τον Μπάιντεν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One δεν επιτρεπόταν να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς έτσι θα ήταν πιο ασφαλές το ταξίδι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Λευκός Οίκος:

«Ένα χρόνο μετά τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ταξίδεψε στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Να πώς έγινε. Την Κυριακή στις 4:15 π.μ. EST, (Eastern Standard Time) Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναχώρησε με το Air Force One για τη Γερμανία – όπου το αεροπλάνο ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και ανέβηκε στους τροχούς στις 6:29 μ.μ. CET (Central European Time)

8:00 π.μ. EET (Eastern European Time): Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έφτασε στον σταθμό Kyiv-Pasazhyrsky, όπου χαιρέτησε την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπριτζέτ Μπρινκ.

8:18 π.μ. EET: Η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου Μπάιντεν κατευθυνόταν προς το παλάτι Μαριίνσκι, όπου στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

13:10 EET: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναχώρησε από το Κίεβο με το ίδιο τρένο με το οποίο έφτασε. Το τρένο διέσχισε τα σύνορα πίσω στην Πολωνία λίγο μετά τις 8:00 μ.μ. CET».

Σημειώνεται ότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έδωσε εγγυήσεις ασφαλείας για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αφού η Ουάσινγκτον ενημέρωσε εκ των προτέρων τη Μόσχα ότι θα επισκεφθεί το Κίεβο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν την Ρωσία για την επίσκεψη του Μπάιντεν στο Κίεβο μέσω διπλωματικού διαύλου. Δεν δώσαμε εγγυήσεις για την ασφάλεια του» φέρεται να δήλωσε ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.