Μακάβριοι τόποι στην Τουρκία μετά τον σεισμό: Εμφανίζονται μαζικοί τάφοι στην Αντιόχεια - Τελείωσε ο χώρος στα νεκροταφεία [βίντεο]

Στην Αντιόχεια, περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δεν υπάρχει πλέον χώρος στα νεκροταφεία, για να ταφούν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι κάτοικοι της πόλης κάλεσαν τις Αρχές της Αντιόχειας να δημιουργήσουν νέους χώρους ταφής για τους αγαπημένους τους. Όπως μεταδίδει το Euronews, μαζικοί τάφοι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, λαμβάνονται δείγματα DNA από αγνώστων στοιχείων πτώματα που φτάνουν στους ομαδικούς τάφους, ώστε οι οικογένειές τους να μπορέσουν αργότερα να τους ταυτοποιήσουν.

Η Αντιόχεια ισοπεδώθηκε από τους σεισμούς
Η Αντιόχεια ήταν μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας (6/2). Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης έχουν εισέλθει στις τελευταίες ώρες τους, καθώς έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τον σεισμό και οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία. Άλλοι 105.505 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, καθιστώντας την καταστροφή αυτή την πιο θανατηφόρα στη χώρα εδώ και έναν αιώνα. Περίπου 3.700 ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη γειτονική Συρία.

Δείτε βίντεο με τους ομαδικούς τάφους στην Τουρκία: