Ξεσπάθωσε ο Ερντογάν εναντίον όλων: «Δεν θα καταφέρετε να αποτρέψετε την δημιουργία του Αιώνα της Τουρκίας»

Η εμπρηστική ρητορική του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται, αυτήν τη φορά κατά των «ιμπεριαλιστών και των αποικιοκρατών».

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί μπαράζ εμπρηστικών ομιλιών και δηλώσεων, εν όψει και των επικείμενων τουρκικών εκλογών.

Σε ομιλία του στο Αϊδίνιο τα έβαλε με τους «ιμπεριαλιστές».

«Δεν θα καταφέρετε να βάλετε ξανά δεσμά στα πόδια της Τουρκίας»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν ανέφερε:

«Δεν θα καταφέρετε να βάλετε ξανά δεσμά στα πόδια της Τουρκίας», επισημαίνοντας ότι ο Γαζή Μουσταφά Κεμάλ πολέμησε τον Εθνικό Αγώνα κατά των εισβολέων και ίδρυσε την ένδοξη Δημοκρατία και επισήμανε τα εξής:

«Σε κάθε περίοδο της ζωής μας, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, αγωνιστήκαμε εναντίον των ιμπεριαλιστών αποικιοκρατών σε κάθε τομέα και φέραμε τη χώρα μας στο σημερινό της επίπεδο. Όταν κοιτάζουμε πίσω από κάθε καταστροφή που ζήσαμε κατά τη διάρκεια του πρώτου αιώνα της Δημοκρατίας μας, βλέπουμε τα ίδια βρώμικα χέρια, τα ίδια βρώμικα σενάρια, τις ίδιες αξιολύπητες μαριονέτες».

Και συνέχισε: «Σήμερα, ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες εκστρατείες εναντίον μας και της χώρας μας βασίζονται σε ψέματα και συκοφαντίες είναι ότι ανοίξαμε το δρόμο για μια ελεύθερη και ευημερούσα Τουρκία. Σας προκαλώ για άλλη μια φορά από το Αϊδίνιο, δεν θα καταφέρετε να βάλετε ξανά δεσμά στα πόδια της Τουρκίας. Δεν θα καταφέρετε να αφαιρέσετε τα επιτεύγματα του έθνους μας. Καθώς δεν μπορείτε να αποτρέψετε τους στόχους του 2023, δεν θα καταφέρετε να αποτρέψετε την δημιουργία του Αιώνα της Τουρκίας».