Ο Ουκρανός υπ. Άμυνας προειδοποιεί πως η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου

Για μια νέα μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει η Ρωσία και θα μπορούσε να ξεκινήσει το συντομότερο στις 24 Φεβρουαρίου προειδοποιεί ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ρέζνικοφ.

Ο Ολεξίι Ρέζνικοφ είπε ότι η Μόσχα έχει κινητοποιήσει χιλιάδες στρατεύματα και θα μπορούσε να «δοκιμάσει κάτι» με αφορμή την επέτειο της εισβολής πέρυσι.

Αναφερόμενος στη γενική κινητοποίηση της Ρωσίας με 300.000 στρατευμένους στρατιώτες τον Σεπτέμβριο του 2022, ισχυρίστηκε ότι οι αριθμοί στα σύνορα υποδηλώνουν ότι το πραγματικό μέγεθος θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στις 500.000. «Δεν υποτιμούμε τον εχθρό μας», είπε ο Ρέζνικοφ. «Επίσημα, ανακοίνωσαν 300.000, αλλά όταν βλέπουμε τα στρατεύματα στα σύνορα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας είναι πολύ περισσότερα», υπογράμμισε.

Ο Ρέζνικοφ είπε επίσης ότι οι διοικητές της Ουκρανίας θα επιδιώξουν να «σταθεροποιήσουν το μέτωπο και να προετοιμαστούν για μια αντεπίθεση» ενόψει της φημολογούμενης ρωσικής προέλασης.

«Πιστεύω ότι το έτος 2023 μπορεί να είναι το έτος στρατιωτικής νίκης», είπε, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας «δεν μπορούν να χάσουν την πρωτοβουλία» που πέτυχαν τους τελευταίους μήνες.

Τα σχόλια του Ρέζνικοφ έρχονται καθώς οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε τις δυνάμεις του να καταλάβουν το Ντονμπάς πριν από το τέλος της άνοιξης.