Συνολικά 46 τα θύματα από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο

Αυξήθηκα στα 46 τα θύματα της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας που σημειώθηκε στις 14 Ιανουαρίου.

Κατά την επίθεση επλήγη εννιαόροφη πολυκατοικία, με τον κυβερνήτη της περιοχής Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, να δηλώνει σήμερα πως ο συγκεκριμένος αριθμός των νεκρών δεν είναι ο τελικός.

«Ένδεκα άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί και άλλοι τόσοι θεωρούνται αγνοούμενοι. Η διαδικασία της αναγνώρισης συνεχίζεται», δήλωσε ίδιος, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 80.

«Στα νοσοκομεία της πόλης υπό ιατρική παρακολούθηση νοσηλεύονται 24 τραυματίες. Τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μεταξύ των οποίων ένα εννιάχρονο κοριτσάκι», δήλωσε ο Ρεζνιτσένκο.

Από το πυραυλικό πλήγμα καταστράφηκε πλήρως ένα ολόκληρο τμήμα της πολυκατοικίας.

Στο τμήμα της πολυκατοικίας που καταστράφηκε υπήρχαν 72 διαμερίσματα, στα οποία διέμεναν 200 άνθρωποι. Συνολικά στο συγκρότημα των πολυκατοικιών στο οποίο ανήκει και η πολυκατοικία που επλήγη, διαμένουν 1.600 άνθρωποι.

Σύμφωνα με ουκρανούς στρατιωτικούς, ένας ρωσικός πύραυλος τύπου Χ-22 που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει αεροπλανοφόρα στη θάλασσα έπληξε πολυώροφο κτίριο στο Ντνίπρο. Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν πλήττουν κτίρια κατοικιών».

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, είχε δηλώσει μετά το πλήγμα ότι στο σπίτι έπεσε ένας ρωσικός πύραυλος «που εκτοξεύτηκε για να πλήξει μια ενεργειακή υποδομή» και καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνας της Ουκρανίας.