ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ δήλωναν μηδενικό εισόδημα από το 2015 έως το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, δήλωναν μηδενικό εισόδημα επί τέσσερα χρόνια από το 2015 έως το 2020, με το ΑΕΠ τους να είναι συνολικά αρνητικό κατά 53,2 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Οι Τραμπ κατέβαλαν κάποια μορφή φόρου κάθε χρόνο, αλλά πλήρωναν μόνο… 750 δολάρια ή και λιγότερα σε φόρους εισοδήματος για τρία χρόνια, σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Κατά τη διάρκεια των έξι ετών διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, η συνολική τους φορολογική υποχρέωση ήταν 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τους φόρους αυτοαπασχόλησης και τους φόρους απασχόλησης των νοικοκυριών, οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με τους φόρους μισθοδοσίας παρά με τους φόρους εισοδήματος.

Αντιστάθμιζε κέρδη με ζημίες και δήλωνε… μηδέν

Χρησιμοποιώντας έναν στενότερο αριθμό «καθαρών φόρων» που περιλαμβάνεται στα έγγραφα, η φορολογική υποχρέωση των Τραμπ ανήλθε σε 1,8 εκατομμύρια δολάρια κατά την εξαετία.

Κατά τη διάρκεια των ετών που δημοσιεύθηκαν, το 2018 ήταν η μοναδική… «ανωμαλία», τονίζει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, όταν οι Τραμπ δήλωσαν 24,3 εκατομμύρια δολάρια εισόδημα, ένα ποσό που τους τοποθετούσε στο κορυφαίο 0,01% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ. Η μόνη άλλη χρονιά όπου ανέφεραν θετικό εισόδημα ήταν το 2019, όταν δήλωσαν 4,4 εκατομμύρια δολάρια.

Προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις, που δημοσίευσαν οι New York Times, έδειξαν ότι οι Τραμπ χρησιμοποιούσαν ακόμη καθαρές λειτουργικές ζημίες από το 2008 και το 2009. Τα έγγραφα που δημοσίευσε η επιτροπή της αμερικανικής Βουλής έδειξαν ότι αυτές οι παλιές ζημίες είχαν χρησιμοποιηθεί πλήρως μέχρι το 2018!

Οι Τραμπ δήλωναν εκατομμύρια δολάρια εισοδήματος κάθε χρόνο σε τόκους, μερίσματα, κεφαλαιακά κέρδη και άλλα είδη εισοδήματος, αλλά αυτά υπεραντισταθμίζονταν τα περισσότερα χρόνια από ζημίες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ζημιών που αναφέρονταν στα «λοιπά εισοδήματα» και για ενοικίαση ακινήτων, συμπράξεις και άλλα που βρέθηκαν στο παράρτημα Ε της φορολογικής τους δήλωσης.