Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέτει νέους στόχους για το 2023

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε πως θέτει νέους στόχους για την εθνική άμυνα κατά τη διάρκεια εργασιών της διευρυμένης ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι δοκιμές όπλων, που φέτος έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, θα συνεχιστούν την επόμενη χρονιά.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν όρισε νέους στόχους-κλειδιά για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της αυτάρκους άμυνας, που θα προωθηθούν το 2023», ανέφερε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προεδρεύει αυτές τις μέρες στις ετήσιες εργασίες της κεντρικής επιτροπής στην Πιονγκγιάνγκ, με τον ίδιο και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος να παρουσιάζουν τους πολιτικούς του στόχους για το 2023, σε τομείς όπως η διπλωματία, η ασφάλεια και η οικονομία.

Στην έκθεσή του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν «ανέλυσε και αποτίμησε τη νέα δύσκολη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο», πάντα σύμφωνα με το KCNA, που προφανώς αναφερόταν στην κλιμάκωση των εντάσεων με τη Νότια Κορέα.

Ανέπτυξε την «κατεύθυνση του αγώνα εναντίον του εχθρού που πρέπει να πάρει το κόμμα μας», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα, χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, προχώρησε φέτος σε αριθμό-ρεκόρ δοκιμών όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκτοξεύσεων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM), συνεχίζοντας να αψηφά τις κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη.