Ψάχνουν σε αυτοκίνητα για νεκρούς κι εγκλωβισμένους από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ - Άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ

Σωστικά συνεργεία στη Νέα Υόρκη κάνουν προσπάθειες ώστε να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους πολίτες της περιοχής μετά τη «χιονοθύελλα του αιώνα», που έχει αφήσει πίσω της 28 νεκρούς στην πολιτεία και συνολικά 62 σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Αρχές επικεντρώνονται στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ενώ την ίδια ώρα ελέγχουν αυτοκίνητα που βρίσκονται θαμμένα στο χιόνι και ανασύρουν νεκρούς, αλλά και άτομα που έχουν εγκλωβιστεί για ημέρες και ώρες και έχουν ανάγκη φροντίδας, καθώς δεν πρόλαβαν να βρεθούν σε ασφαλές μέρος, πριν την απότομη αλλαγή του καιρού.

Άνοιξαν σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία

Σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία στη δυτική Νέα Υόρκη άρχισαν να ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα, ενώ άλλα άνοιξαν ξανά σήμερα Τρίτη (27/12).

«Το κράτος έχει συγκεντρώσει έτοιμα γεύματα τα οποία θα διανεμηθούν σε τράπεζες τροφίμων, ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους έχουν παραλύσει κάθε προσπάθεια για παροχή βοήθειας», δήλωσε η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ τη Δευτέρα.

«Όταν η μητέρα φύση μας εγκλωβίζει και δημιουργεί έναν τοίχο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, δεν είναι ασφαλές -όχι μόνο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης αλλά και για τα φορτηγά που φέρνουν τα τρόφιμα κι έτσι τα καταστήματα κλείνουν», είπε η Χόκουλ. «Αυτή είναι είναι μία παράλυση που βιώνουμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, καταστηματάρχες στις ΗΠΑ ανέφεραν πως έγινε πλιάτσικο στα μαγαζιά τους, καθώς κλάπηκε ο εξοπλισμός τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης ενός μικρού οικογενειακού καταστήματος στο Ανατολικό Μπάφαλο, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο βρετανικό μέσο ότι κλέφτες διέρρηξαν το κατάστημά του την ημέρα των Χριστουγέννων.

«Πήραν τα πάντα. Από παιχνίδια, ηλεκτρονικά είδη μέχρι ηχεία», είπε, προσθέτοντας πως κλάπηκε εξοπλισμός αξίας έως και 50.000 δολαρίων.

Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως «είναι απασχολημένοι με την διάσωση ηλικιωμένων».