Άγρια δολοφονία αστέγου από ανήλικα κορίτσια στον Καναδά

Σοκαριστική είναι η είδηση της δολοφονίας ενός αστέγου στον Καναδά από οχτώ κορίτσια ηλικίας 13 έως 16 ετών που είχαν γνωριστεί μέσω social media.

Η δολοφονία του 59χρονου άνδρα σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (18/12) στο Τορόντο με την αστυνομία να ανακοινώνει τη σύλληψη τριών 13χρονων, τριών 14χρονων και δύο 16χρονων κοριτσιών.

Η επίθεση με μαχαίρια έγινε σε πλατεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Τορόντο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, αυτόπτες μάρτυρες είδαν τα κορίτσια να επιτίθενται με μανία με μαχαίρια στον 59χρονο άστεγο, ενημέρωσαν τις Αρχές με τον άτυχο άνδρα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του.

Τα οχτώ κορίτσια που διέπραξαν τη δολοφονία βρέθηκαν σε μικρή απόσταση και, όπως ανακοινώθηκε, κουβαλούσαν «έναν αριθμό όπλων».

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι τα κορίτσια αυτά είχαν βγει βόλτα «ψάχνοντας καβγά» καθώς περίπου δύο ώρες πριν την δολοφονία είχαν πρωταγωνιστήσει σε άλλο ακόμη ένα επεισόδιο.

Τα κορίτσια, τα οποία κατηγορούνται για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, ζούσαν σε διάφορες περιοχές του Τορόντο και είχαν γνωριστεί μέσω των social media, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, με τρία εξ αυτών να έχουν ιστορικό με την αστυνομία.