Ουκρανία: Νέα διακοπή ηλεκτροδότησης μετά τις ρωσικές επιθέσεις

Μόλις μία ημέρα κράτησε η ηλεκτροδότηση στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, αφού η Ρωσία προχώρησε σε νέο κύμα επιθέσεων με drones το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου.

 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου Ukrenegro.

«Όλη τη νύχτα, drones του εχθρού προσπαθούσαν να πλήξουν ενεργειακές δομές», δημιουργώντας «μια δύσκολη κατάσταση για το σύστημα ενέργειας» και «διακοπές στην ηλεκτροδότηση» στο Κίεβο και σε άλλες δέκα επαρχίες της χώρας, επεσήμανε η Ukrenergo στο Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο Κίεβο και σε άλλες επαρχίες της Ουκρανίας λόγω των ρωσικών επιθέσων.

Στη διάρκεια της νύχτας η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έγινε εκ νέου στόχος βομβαρδισμών με drones από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 23 drones εμφανίστηκαν στον ουρανό του Κιέβου, εκ των οποίων τα 18 καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

«Δυστυχώς μια εγκατάσταση υποδομών καίριας σημασίας επλήγη», ανέφερε στο Telegram ο Σέργκιι Πόπκο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα επεσήμανε ότι «πολλές υποδομές και σπίτια υπέστησαν ζημιές» και τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η θερμοκρασία στο Κίεβο και σε πολλές περιοχές στην Ουκρανία κυμαίνονται κάτω από το μηδέν, ενώ τις βραδινές ώρες υποχωρεί έως και τους μείον 6 βαθμούς Κελσίου.