Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε αμοιβή 315 χιλιάδων ευρώ για μια ομιλία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πληρώθηκε με 315 χιλιάδες ευρώ για μια ομιλία που εκφώνησε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων στο οποίο οι βουλευτές καταχωρούν τα εισοδήματά τους.

Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον έλαβε 276.130 στερλίνες (314.830 ευρώ) για την ομιλία διάρκειας 30 λεπτών και τη συμμετοχή του σε 45λεπτη συζήτηση ενώπιον ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι εργάστηκε συνολικά 8,5 ώρες, κάτι που μεταφράζεται σε ωριαία αμοιβή 37.000 ευρώ, ενώ είχε εξασφαλίσει και δωρεάν μεταφορά και διαμονή για τον ίδιο και δύο συνοδούς του.

Η επίσκεψή του στις ΗΠΑ έγινε ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διατηρεί τη βουλευτική έδρα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί τα εισοδήματά του στο συγκεκριμένο μητρώο.

Παράλληλα, δήλωσε πως έλαβε 13.180 ευρώ από τον Ρούπερτ Μέρντοχ για τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για μια συνάντηση στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έχει ένα ράντσο.