Ακάρ: «Να μην αναστείλει τη συμμετοχή της η Ρωσία στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζει πως η Ρωσία πρέπει να παραμείνει στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών. 

Ο Ακάρ τόνισε στο Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου, ότι η Μόσχα θα πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της και να μην αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί, ο Ακάρ επεσήμανε στον Σόιγκου τη σπουδαιότητα της συμφωνίας και υπογράμμισε πως θα πρέπει να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο πεδίο των μαχών.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας εξήγησε στο Ρώσο αξιωματούχο πως η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Ο Χουλουσί Ακάρ συμπλήρωσε ότι η επίτευξη της συμφωνίας κατέδειξε πως όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου και διαβεβαίωσε πως η τουρκική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να καταβάλλει προσπάθειες για την ειρήνευση στην περιοχή και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.