Αντιδράσεις στην Τουρκία για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

Η σημερινή επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πως δεν πέρασε απαρατήρητη στην Τουρκία.

Ενόχληση προκάλεσε στην Άγκυρα η παρουσία του Γερμανού καγκελάριου στην Ελλάδα, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό μέσω του τουρκικού Τύπου.

Σύμφωνα με την Χαμπέρ, «Ο Μητσοτάκης στόχευσε πάλι τον πρόεδρο Ερντογάν. Σκανδαλώδης συκοφαντία για την Τουρκία!»

Η Σαμπάχ αναφέρει ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις! Ο Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε ξανά για την Τουρκία: Υποστήριξη από τον Γερμανό Καγκελάριο».

Με τη σειρά της, η Μιλιέτ σημειώνει πως «η Ελλάδα παίζει με την φωτιά, τοποθετεί τα γερμανικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης που συναντήθηκε με Σολτς έβαλε στο στόχαστρο την Άγκυρα χωρίς να αναφέρει το όνομά της».

Τέλος, το Oda TV σχολιάζει ότι «ο Ρώσος έφυγε, ο Γερμανός ήρθε… Τα νέα όπλα της Ελλάδας είναι στα τουρκικά σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder από τη Γερμανία θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ενώ στις δηλώσεις του ο Όλαφ Σολτς, υπογράμμισε ότι η «αμφισβήτηση κυριαρχίας από εταίρο του ΝΑΤΟ δεν είναι αποδεκτή».