Γερμανός ζήτησε από τον Σολτς να συνομιλήσει με τον Πούτιν για να πέσει η τιμή του ντόνερ (video)

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς έλαβε ένα αρκετά ασυνήθιστο αίτημα από πολίτη κατά τη διάρκεια που έφευγε από κάποια συνάντηση που είχε. 

Ένα βίντεο δείχνει τον Σολτς να εξέρχεται από ένα κτίριο και έναν άνδρα να του ζητά φωνάζοντας να μειώσει τις τιμές του ντονέρ κεμπάπ, με το βίντεο να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πληρώνω 8 ευρώ για ένα ντονέρ!» φωνάζει ο άνδρας στον Γερμανό Καγκελάριο, κατά την επίσκεψή του στη νότια πόλη του Μονάχου το Σαββατοκύριακο.

«Μιλήστε σας παρακαλώ με τον (σ.σ. Βλαντίμιρ) Πούτιν, θα ήθελα να πληρώνω 4 ευρώ για ένα ντονέρ», είπε ο άνδρας και ζήτησε επίσης από τον Γερμανό καγκελάριο να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για να εξασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου στη χώρα.

Ο Σολτς πριν μπει στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε χαμογέλασε στον άνδρα, αλλά δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Το ντονέρ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαστ-φουντ στη Γερμανία. Η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στην ιστορία της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που έχει οδηγήσει σε αναταραχές στον εφοδιασμό πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει ωθήσει τις τιμές σε υψηλά ρεκόρ.