Ζητά να απαγορευτούν τα επιθετικά όπλα στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μάιντεν εξέφρασε την οργή του σχετικά με την οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από τη νέα πολύνεκρη επίθεση στο Ράλι της Βόρειας Καρολίνας.

«Φτάνει πια. Να απαγορευτούν τα επιθετικά τουφέκια. Βυθιστήκαμε στο πένθος και προσευχηθήκαμε στο πλευρό πάρα πολλών οικογενειών που αναγκάστηκαν να υποστούν το φρικτό φορτίο των μαζικών δολοφονιών», ανέφερε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του.

Παρά την προσπάθεια του Δημοκρατικού προέδρου για απαγόρευση των ημιαυτόματων επιθετικών όπλων, η κατάσταση δε φαίνεται να αλλάζει, αφού μέχρι στιγμής οι προτάσεις προσκρούουν στη σθεναρή αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών.

«Οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ αυτού του λογικού μέτρου που συνίσταται στην κατάργηση των πολεμικών όπλων από τους δρόμους μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως στο Ράλι της Βόρειας Καρολίνας, ένας 15χρονος φέρεται ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο, πυροβολώντας αδιακρίτως σε μια συνοικία. Το κίνητρο του δράστη, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Το 2021, περίπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στις ΗΠΑ, κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 130 θανάτους ημερησίως, ενώ πάνω από τους μισούς είναι αυτοκτονίες.