Πούτιν: «Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή»

Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ουκρανίας για την επίθεση στην γέφυρα του Κέρτς εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι πρόκειται για «τρομοκρατική πράξη».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ουκρανία «προσπάθησε να ανατινάξει» τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream. Συνέχισε προειδοποιώντας: «Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή.

«Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές για τη Ρωσία. Σε περίπτωση περαιτέρω απόπειρας πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή».

Ο Πούτιν μιλούσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα το πρωί. Παραδέχτηκε ότι «πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς» είχαν βάλει στόχο τις εγκαταστάσεις ενέργειας στρατιωτικών και επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Κρεμλίνο: «Στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τα σημερινά χτυπήματα»
Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις στο Κίεβο εντάσσονται στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι σημερινοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία έγιναν σε αντίποινα για την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας.

«Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, για τις απαντήσεις θα πρέπει να στραφούμε στο υπουργείο Άμυνας» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «τα βασικά βήματα (…) δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να έχει γίνει αναφορά στον επικεφαλής», τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.