Παραδέχθηκε τα λάθη στην επιστράτευση ο Πούτιν - Ζήτησε να διορθωθούν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να «διορθωθούν τα λάθη» που έγιναν στην επιστράτευση που ό ίδιος έχει κηρύξει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις προηγούμενες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης και οι Ρώσοι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν περιπτώσεις επιστράτευσης ηλικιωμένων, φοιτητών, ασθενών ή στρατεύσιμων χωρίς στρατιωτική εμπειρία. Παράλληλα, η επιστράτευση προκάλεσε αρκετές διαδηλώσεις καθώς και τη φυγή χιλιάδων Ρώσων ανδρών στο εξωτερικό.

«Η επιστράτευση αυτή προκαλεί πολλά ερωτήματα. Πρέπει να διορθωθούν όλα τα λάθη και να διασφαλιστεί να μην επαναληφθούν», επέπληξε ο Πούτιν κατά τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση. Παράλληλα, τόνισε πως όσοι έχουν στρατιωτική εμπειρία και εκπαίδευση σε απαιτούμενες ειδικότητες θα πρέπει να κληθούν πρώτοι.

Ο Πούτιν είπε πως στις κλήσεις ήταν άνθρωποι που θα έπρεπε να εξαιρούνται βάσει του νόμου, με τον Ρώσο πολιτικό να δηλώνει: «Εάν έγινε ένα λάθος, πρέπει να το διορθώσουμε και να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους αυτούς που κλήθηκαν χωρίς να υπάρχει κατάλληλος λόγος».

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι έγιναν «λάθη» στην επιστράτευση, που υποτίθεται ότι αφορά 300.000 εφέδρους με στρατιωτική εμπειρία ή χρήσιμες δεξιότητες, όπως οι οδηγοί φορτηγών.