Πληροφορίες για χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν - Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ

Επίθεση φέρεται να δέχτηκε το αυτοκίνητο του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για πιθανή απόπειρα δολοφονίας.

Η λιμουζίνα του χτυπήθηκε από ένα «δυνατό κρότο» στον «αριστερό μπροστινό τροχό ακολουθούμενη από έντονο καπνό», σύμφωνα με το κανάλι Telegram του General SVR.

Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει σώος και υγιής. Ωστόσο, η υπηρεσία ασφαλείας του πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις -ενώ κάποιοι από τους σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν- εν μέσω ισχυρισμών ότι διακυβεύτηκαν οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγεμόνα, υποστηρίζει το κανάλι General SVR στο Telegram.

Το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι Telegram που δημοσιεύει τακτικά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο.

Ενώ κάποιοι αμφισβητούν την αξιοπιστία του καναλιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία που παρέχει μια ρεαλιστική εικόνα για τα γεγονότα στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που αναμεταδίδει την είδηση, πάντως, δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί ο ισχυρισμός.

Σύμφωνα με το αντικρεμλινικό κανάλι, ο Πούτιν κατευθυνόταν προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία σε μια αυτοκινητοπομπή-δόλωμα, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό.