Επισήμως συμμαχία του Iσλαμικού Κράτους με τη Μπόκο Χαράμ

Μέσω ηχογραφημένου μηνύματος, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ανακοίνωσε τη συμμαχία τους με τη Μπόκο Χαράμ. “Σας ανακοινώνουμε την επέκταση του χαλιφάτου στη δυτική Αφρική, καθώς ο χαλίφης (…) αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης των αδελφών μας της σουνιτικής οργάνωσης“, ακούγεται να λέει ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι.

Πριν λίγες ημέρες, ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ είχε δηλώσει την «αφοσίωσή της» στο Ισλαμικό Κράτος. “Ανακοινώνουμε την αφοσίωσή μας στον Χαλίφη των Μουσουλμάνων… θα ακούμε και θα υπακούμε σε καιρούς δυσκολιών και ευμάρειας, σε κακουχίες και άνεση, θα υπομείνουμε διακρίσεις σε βάρος μας, και δεν θα αμφισβητούμε την εξουσία του παρά μόνο όταν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Θεό“, ανέφερε το μήνυμα του αρχηγού της Μπόκο Χαράμ.

Παράλληλα, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έγινε γνωστό πως οι αρχές της Νιγηρίας έφεραν στη χώρα εκατοντάδες μισθοφόρους από τη Νότια Αφρική και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης.