Ασκήσεις με πραγματικά πυρά από το ρωσικό Στόλο

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τον Τύπο, ο ρωσικός Στόλος της Βαλτικής ξεκινάει στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά.

Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό RIA Novosti μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου, πως ο Στόλος της Βαλτικής ξεκίνησε τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά και μονάδες αλεξιπτωτιστών, σημειώνοντας πως πρόκειται για προγραμματισμένα γυμνάσια.

Τις προηγούμενες ημέρες, σημειώνεται, είχαν ξεκινήσει να φτάνουν στη Λετονία άρματα μάχης και συναφής στρατιωτικός εξοπλισμός, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ατλαντική Αποφασιστικότητα» του ΝΑΤΟ, τα οποία βρίσκονται ήδη στη Ρίγα της Λετονίας και πρόκειται να παραμείνουν στην Ευρώπη. Η “Ατλαντική Αποφασιστικότητα”, έχει στόχο να καταδείξει την αλληλεγγύη της Συμμαχίας στις χώρες της Βαλτικής μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα.

Να υπενθυμίσουμε πως η Λετονία, η Εσθονία και η Λιθουανία, εκφράζουν εδώ και αρκετούς μήνες την ανησυχία τους, για τις κινήσεις των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και τον φόβο τους πως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, κινούνται “αργά”, στο ζήτημα.

Η Λιθουανία, μάλιστα, επανέφερε πριν λίγες μέρες τη στράτευση στη σκιά σειράς ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων και υπερπτήσεων μαχητικών στα σύνορά της, ενώ η Εσθονία έχει κατηγορήσει τη Μόσχα για σειρά κυβερνοεπιθέσεων.

Την ίδια ώρα, στρατιωτικά γυμνάσια αεράμυνας ξεκίνησαν οι ρωσικές δυνάμεις και στη Σταυρούπολη, στη νοτιοδυτική Ρωσία, ως μέρος των εκτεταμένων ασκήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.