Κυριακίδου: Μήνυμα για ισχυρές εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID εν όψει του χειμώνα

Την ανάγκη για «ισχυρές εκστρατείες εμβολιασμού» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών στην Πράγα.

«Οι συζητήσεις έλαβαν χώρα μετά την έγκριση των πρώτων προσαρμοσμένων εμβολίων στην ΕΕ και των μέτρων που προτείναμε την περασμένη εβδομάδα για να προετοιμαστούμε για ένα ακόμη δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα» σημείωσε η κ. Κυριακίδου και προσέθεσε ότι το μήνυμα είναι «η επείγουσα ανάγκη να έχουμε ισχυρές εκστρατείες εμβολιασμού σε όλα τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μηνών που έρχονται και να ξεκινήσουν εμβολιασμοί το συντομότερο δυνατόν».

«Χρειαζόμαστε ξεκάθαρα μηνύματα συνοχής για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, να μειώσουμε τη διστακτικότητα (στα εμβόλια) και να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση» ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Η Στέλλα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει, ενώ ο εμβολιασμός και οι ενισχυτικές δόσεις παραμένoυν το ισχυρότερο «όπλο» κατά του ιού.