"Η Ρωσία δεν μπορεί να τηρεί τις δεσμεύσεις όταν υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της" λέει το Κρεμλίνο για το φυσικό αέριο

Η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της για την προμήθεια φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη στις υποχρεώσεις της για την προμήθεια φυσικού αερίου, αλλά δεν είναι σε θέση να τις εκπληρώσει λόγω των οικονομικών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Νωρίτερα σήμερα, η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom διέκοψε την παροχή αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 για λόγους συντήρησης.

H ανακοίνωση για τον Nord Stream
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, οι εργασίες συντήρησης είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν ως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η ενέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, η οποία κατηγορεί συχνά τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο σαν «όπλο».

Η Gazprom έχει μειώσει κατά 80% τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream τους τελευταίους μήνες.