Παγκόσμια θλίψη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την Αν Χεκ

Η 53χρονη ηθοποιός πέθανε λόγω εισπνοής καπνού και θερμικών εγκαυμάτων

Συγκλονισμένος παραμένει ο καλλιτεχνικός κόσμος, και όχι μόνο, για τον θάνατο της Αν Χεκ.

Η αγαπημένη ηθοποιός άφησε την Παρασκευή (12/8) την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών, έχοντας πρώτα παλέψει για μία εβδομάδα για τη ζωή της, μετά το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη στο Λος Άντζελες (5/8).

Τα αίτια του θανάτου της

Επτά ημέρες μετά την αποσύνδεσή της από την μηχανική υποστήριξη, που την κρατούσε στη ζωή, ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, η Χεκ πέθανε λόγω εισπνοής καπνού και θερμικών εγκαυμάτων. Επίσης, ένα «κάταγμα στέρνου από αμβλύ τραύμα» χαρακτηρίστηκε ως ακόμα μια «σημαντική κατάσταση» που οδήγησε στον θάνατό της.

Η 53χρονη οδηγούσε ένα Mini Cooper και έτρεχε με 140 χλμ την ώρα. Προσέκρουσε σε ένα σπίτι και έπειτα σε γκαράζ.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά που της προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έδωσε μάχη για τη ζωή της αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα τελευταία 24ωρα, παρέμεινε συνδεδεμένη σε αναπνευστήρα μέχρι να καθοριστεί εάν υπάρχουν στο σώμα της όργανα κατάλληλα για δωρεά, καθώς η ίδια είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων.

Στη συνέχεια, αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη. «Αφαιρέθηκε ειρηνικά από την υποστήριξη της ζωής»,  δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, σύμφωνα με το SkyNews, ο ίδιος επισήμανε ότι η ιατρική της ομάδα επρόκειτο να προχωρήσει στη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων της.

«Η Αν Χεκ θα αφαιρεθεί από τη ζωή, οι λήπτες οργάνων έχουν εντοπιστεί και οι χειρουργοί είναι έτοιμοι. Η Αν θα αφαιρεθεί από την υποστήριξη ζωής και θα ξεκινήσει η διαδικασία», διευκρίνισε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πολλά όργανα θα μεταμοσχευθούν, ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια θα είναι αυτά.

Στο μεταξύ, το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την έρευνά του για το τροχαίο και ότι ο φάκελος της υπόθεσης κλείνει.