Απάντηση Κλίντον στις επικρίσεις

Η Χίλαρι Κλίντον απαντά στην κριτική που δέχτηκε, επειδή χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό για την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το διάστημα που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η ίδια χαρακτηριστικά τόνισε: “Επέλεξα την ευκολία να χρησιμοποιώ τον προσωπικό μου λογαριασμό, κάτι που επιτρεπόταν από το υπουργείο Εξωτερικών, διότι θεωρούσα ότι είναι βολικότερο να κουβαλάω μια συσκευή για τη δουλειά μου και την προσωπική μου αλληλογραφία, αντί για δυο. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα ήταν καλύτερα, αν απλά χρησιμοποιούσα έναν δεύτερο λογαριασμό και αν είχα μαζί μου μια δεύτερη συσκευή, αλλά τότε δεν θεωρούσα ότι υπήρχε πρόβλημα“.

Μετά από αίτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον παρέδωσε από τον προσωπικό της λογαριασμό το σύνολο των μηνυμάτων, που σχετίζονται με το κυβερνητικό έργο, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, συγκεκριμένα, έστειλε περίπου 55.000 τυπωμένες σελίδες μηνυμάτων, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν αφού εξεταστούν πρώτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η Χίλαρι Κλίντον σχολίασε την απόφαση του Υπουργείου να δημοσιοποιήσει τα εν λόγω έγγραφα δηλώνοντας ότι “χαίρεται πολύ” που θα βγουν τα μηνύματα στην δημοσιότητα.

Να σημειωθεί πως η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016.