Υπουργός συγκάλυψε δίκτυο παιδοφιλίας

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για απόκρυψη δικτύου παιδοφιλίας στο Ουέστμινστερ της Βρετανίας, κατά την δεκαετία του ’80. Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Ντον Χέιλ δήλωσε στην Daily Beast πως το καλοκαίρι του 1984, όταν εκείνος εργαζόταν στην μικρή τοπική εφημερίδα Bury Messenger, ήρθε στο γραφείο του η Βουλευτής των Εργατικών, Μπάρμπαρα Καστλ και του παρέδωσε έναν φάκελο, ο οποίος έδειχνε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Θάτσερ, Λίον Μπρίταν, είχε “θάψει” καταγγελίες σχετικά με παιδόφιλους, ενώ είχε σταθεί και εμπόδιο στην διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.
Σύμφωνα με τον Ντον Χέιλ, ο φάκελος καταδείκνυε πως ο έμπιστος της Θάτσερ, Λίον Μπρίταν, συγκάλυπτε τις καταγγελίες σε βάρος Βουλευτών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο Βουλευτής Εσωτερικών δεν φαίνεται να ήταν μέλος του δικτύου, αλλά στα έγγραφα φαινόταν ότι τους προστάτευε, ως πολιτικός προϊστάμενος των αρχών που θα έκαναν την όποια έρευνα.
Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος η Μπάρμπαρα Καστλ, πριν έρθει σε επαφή με τον ίδιο είχε προσεγγίσει τις μεγάλες εφημερίδες αλλά καμία δεν αποκάλυψε το θέμα. Ο Χέιλ υπογραμμίζει πως σε λιγότερο από μία ημέρα εμφανίστηκε στο γραφείο του σε έξαλλη κατάσταση τοπικός Βουλευτής του κόμματος του Μπρίταν, ο οποίος απαιτούσε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα. Ο ίδιος δεν το έκανε, με αποτέλεσμα κλιμάκιο της Αστυνομίας να φτάσει στο γραφείο του, να τον απειλήσει ότι θα συλληφθεί εάν δημοσιεύσει κάτι σχετικό με το δίκτυο παιδοφιλίας και να αποσπάσει το επίμαχο υλικό.
Να σημειωθεί πως ο Μπρίταν, όπως και η Καστλ, πέθαναν πρόσφατα, όπως και αρκετοί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Τέλος, όπως σημειώνει ο Χέιλ, οι περισσότερες καταγγελίες, και όσες υπήρχαν στον φάκελο για τον οποίο κάνει λόγο δημοσιογράφος, είχαν συγκεντρωθεί από τον Βουλευτή Τζέφρι Ντίκενς.