Οι Ρώσοι ξεθάβουν πτώματα για να καλύψουν τα εγκλήματά τους, υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Μαριούπολης

Τέλος δεν έχουν οι εικόνες φρίκης στην Ουκρανία, με νέες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να προκαλούν ανατριχίλα.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης ισχυρίζονται ότι τα ρωσικά στρατεύματα αρχίζουν να ξεθάβουν τα πτώματα των θυμάτων που είναι θαμμένα στις αυλές των πολυκατοικιών για να καλύψουν με αυτό τον τρόπο τα εγκλήματα πολέμου.

Σε σχετική ανάρτηση στο Telegram αναφέρεται ότι οι Ρώσοι που έχουν καταλάβει την πόλη αρνούνται να αφήσουν τους κατοίκους να θάψουν πολίτες που φέρεται να έχουν σκοτωθεί από τα εχθρικά στρατεύματα.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «είναι άγνωστο γιατί θα γίνει η εκταφή και πού θα σταλούν οι σοροί», λένε οι Ουκρανοί, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ρωσία προσπαθεί να κρύψει στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην πολιορκημένη περιοχή. «Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, όλος ο κόσμος καταγράφει ήδη τα πολυάριθμα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη».

Το BBC, που παρουσίασε σχετικό ρεπορτάζ, μίλησε στο τηλέφωνο με τον δήμαρχο της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, ο οποίος επιβεβαίωσε τη δήλωση του συμβουλίου.

Ο Μποϊτσένκο δεν βρίσκεται πλέον στην πόλη, ωστόσο, είπε ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι κάτοικοι της Μαριούπολης λένε ότι οι Ρώσοι έχουν ξεθάψει αρκετούς από τους νεκρούς.

Επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι έχουν φέρει κινητά κρεματόρια για να κάψουν τα πτώματα.

Την ίδια ώρα Ουκρανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για ρωσική θηριωδία με θύματα τους άμαχους στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου. Φέρεται μάλιστα να εντοπίζουν πτώματα κάθε ηλικίας στους δρόμους και σε ομαδικούς τάφους.

Στο μεταξύ πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς στην ουκρανική πόλη Μικολάιβ όπου χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε σε μήνυμά του στο Telegram ο Βιτάλι Κιμ, ο κυβερνήτης της περιοχής. Η Ρωσία, πάντως, αρνείται ότι στοχεύει περιοχές αμάχων στην Ουκρανία.

Kεντρική Εικόνα: Εικόνα Αρχείου (Πόλη Μπούκα, Ουκρανία / AP Photo»