Εικόνες-σοκ στη Σανγκάη - Αρπάζουν πολίτες από τα σπίτια τους και τους στέλνουν σε στρατόπεδα καραντίνας (Video)

Νέα εικόνες που προκαλούν σοκ έρχονται από την Σαγκάη, όπου έχει επιβληθεί σκληρότατο lockdown στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η πόλη των 25 εκατ. κατοίκων θυμίζει πλέον ένα ατελείωτο φρούριο, με τις  Αρχές να χρησιμοποιούν οποιουδήποτε μέσου για να μην βγαίνουν οι πολίτες από τα σπίτια τους.

Ανατριχιαστικό είναι το τελευταίο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει οπλισμένους άντρες, οι οποίοι φορούν ειδικές στολές κατά της Covid, να προσπαθούν να αρπάξουν πολίτη μέσα από το ίδιο του το σπίτι με σκοπό να τον μεταφέρουν στα «στρατόπεδα καραντίνας» που έχει η δημιουργήσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοιού.

Ο άνδρας που απεικονίζεται στο βίντεο είναι ένας από τους πολλούς κατοίκους της πόλης που αρνούνται να μεταβούν στα camp. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, οι Αρχές οδηγούν βιαίως στα στρατόπεδα καραντίνας ακόμη και ανθρώπους και με αρνητικό τεστ.

«Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου. Είστε ο γ@@@ υπόκοσμος. Σας λέω βγείτε έξω», τους λέει ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του πολυόροφου κτιρίου όπου στεγάζεται το σπίτι του.

Στη συνέχεια ακούγεται κάτι σαν πυροβολισμός και οι οπλισμένοι «μαχητές του κορωνοϊού» βγαίνουν στο μπαλκόνι με τις ασπίδες με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν.

«Μην σκαρφαλώνεις πάνω μου, τράβα του το πόδι», λέει κάποιος από το «ειδικό κλιμάκιο» σύμφωνα με όσα γράφουν στο twitter. Ο άνδρας αντιστέκεται σθεναρά. Κάποιος ζητάει ένα μαχαίρι και στη συνέχεια αναζητούν το όνομά του. «Το βρήκα», φωνάζει κάποιος άλλος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και δεν κινείται.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές στο Twitter που λένε ότι οι πολίτες που δεν κάνουν καθημερινά τεστ για τον κορωνοϊό συλλαμβάνονται.

Με αυστηρές ποινές απειλούν οι αρχές της Σανγκάης όσους παραβιάζουν το lockdown

Οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, της Σανγκάης, προειδοποίσαν σήμερα ότι όποιος παραβιάζει τους κανόνες του lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη λόγω της covid-19 θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα.

Η αστυνομία της Σανγκάης παρουσίασε αναλυτικά τους περιορισμούς που αφορούν τους περισσότερους από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και τους ζήτησε «να πολεμήσουμε την επιδημία με μία καρδιά (…) και να εργαστούμε από κοινού για μια γρήγορη νίκη». «Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπίζονται αυστηρά βάσει της νομοθεσίας από τα όργανα της δημόσιας ασφάλειας (…) Αν οι πράξεις τους αποτελούν αδίκημα, θα εξετάζονται βάσει της νομοθεσίας», τόνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.