Ο Γουίλ Σμιθ αποκλείστηκε από τα Όσκαρ για 10 χρόνια, μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ

Σε αποβολή του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ από τον θεσμό των βραβείων Όσκαρ για 10 χρόνια προχωρά η Aκαδημία των Όσκαρ, μετά το χαστούκι του στον Κρις Ροκ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

Η απομάκρυνσή του σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία και να ψηφίσει σε μελλοντικές ψηφοφορίες. «Αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας», δήλωσε ο ηθοποιός στο CNN.

Υπενθυμίζεται πως ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Ροκ, κατά τη φετινή τελετή απονομής, επειδή ευρισκόμενος στην σκηνή έκανε ένα αστείο για τη σύζυγό του, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ.

Μετά το περιστατικό με το χαστούκι, σε τοποθέτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, o Will Smith απολογήθηκε για την πράξη του, την οποία χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη», ζητώντας συγγνώμη από τον Κρις

Έπειτα από την κίνηση που, που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ο Σμιθ απολογήθηκε για τις ενέργειές του και παραιτήθηκε από την ακαδημία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, o Γουίλ Σμιθ έχει μετανιώσει για την κίνησή του, όμως το αστείο που έκανε ο κωμικός για το καραφλό κεφάλι της γυναίκας του, Τζέιντα που πάσχει από αλωπεκία, τον έβγαλε «εκτός ορίων».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sun, αυτή η «μάχη», είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει δώσει στη ζωή του ο Σμιθ.

«Ο Σμιθ θέλει να αναζητήσει την ψυχική του ηρεμία και να προσπαθήσει να ξεπεράσει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και τόσο καιρό. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάχη της καριέρας του. Θα είναι σε ένα πολυτελές θέρετρο που χρησιμοποιείται από τους πλουσιότερους και διασημότερους ανθρώπους», αναφέρει η Sun.