O Πούτιν θα συναντήσει τον Ζελένσκι σε κάποιο στάδιο της διαπραγμάτευσης, λέει το ΒΒC

Μετά από κάποιο στάδιο της διαπραγμάτευσης, αναμένονται απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τις πιέσεις της Δύσης, ανέφερε η Daily Mail, επικαλούμενη ρεπορτάζ του BBC.

Το Κίεβο επαναλαμβάνει ότι δεν θα παραχωρήσει ούτε σπιθαμή γης στη Ρωσία.

 «Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με Πούτιν, εάν αποτύχουν, θα έχουμε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»,  δήλωσε ο Ζελένσκι στο τελευταίο μήνυμά του

Ενώ εντείνονται οι πιέσεις της Δύσης στο Κρεμλίνο, που καθημερινά κλιμακώνει την πολιτική επιθετικότητας, ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί τον Ρώσο ομόλογό του σε τετ-α-τετ συνάντηση. Ο Πούτιν από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το BBC,  φαίνεται να είναι πιο κοντά να συμφωνήσει σε απευθείας συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ωστόσο, η ρωσική προέλαση συνεχίζεται με βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές και τον τραγικό απολογισμό των νεκρών να ανεβαίνει.
Η Ουκρανή αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Όλια Στεφανίσινα, υπενθυμίζει ότι η Ουκρανία δεν θα παραχωρήσει κομμάτι της γης της στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το BBC, πάντως,  ο Ρώσος πρόεδρος θα δεχτεί να έχει απευθείας συνομιλίες, ενόσω δέχεται διεθνείς πιέσεις.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Πούτιν «συμφώνησε τελικά» σε πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ύστερα από περισσότερες από τρεις εβδομάδες πολέμου.
Δημοσιογράφος του BBC επιβεβαίωσε, ειδικότερα, ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν αυτοπροσώπως.
Η ανταποκρίτρια Λάις Ντουσέ μετέδωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησε στην πρόταση να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις «κάποια στιγμή». Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC, η δημοσιογράφος επισήμανε: «Οι διπλωμάτες μιλούν, οι διαπραγματευτές μιλούν. Και καταλαβαίνουμε ότι σημειώνουν πρόοδο. Αντιλαμβανόμαστε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε τελικά να συναντήσει, κάποια στιγμή, τον Ζελένσκι, ο οποίος ζητούσε συνάντηση από τον Ιανουάριο».