Πακιστάν: Βομβιστής του Ισλαμικού Κράτους σκόρπισε το θάνατο σε τέμενος: 58 νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Πακιστάν, όταν χθες, Παρασκευή, ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά εισέβαλε σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Πεσαβάρ, στα βορειοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 58 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 200.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, όλα συνέβησαν, όταν ένας ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πλησίασε το τέμενος και άνοιξε πυρ προτού τον σταματήσει η αστυνομία, όμως κατάφερε να εισβάλει στο τέμενος και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του, εξήγησε ο αστυνομικός Χαρούν Ρασίντ.

 

Αρχικά ο δράστης πυροβόλησε τους αστυνομικούς που προστάτευαν την είσοδο του τεμένους, σκοτώνοντας έναν από αυτούς, πρόσθεσε.

«Ο ένοπλος εισήλθε στο τέμενος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πιστών προτού τελικά πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε», επεσήμανε ο Ρασίντ.

Η επίθεση αυτή είναι μία από τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον της σιιτικής μειονότητας στο Πακιστάν, η οποία είναι συχνά στόχος εξτρεμιστικών σουνιτικών οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος και οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν στελέχη του νοσοκομείου Lady Reading.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, καταδίκασε την επίθεση.

Οι επιθέσεις από ισλαμιστικές οργανώσεις ήταν ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Πακιστάν μέχρι το 2014 όταν ο στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον των ανταρτών.